Sokan mondják, hogy a Gutenberg-galaxis leáldozóban van, és a könyvek az utolsókat rúgják az e-bookok elleni harcban, de azért ne temessük még őket. Bármiféle szakmai elmélkedés vagy műértő filozofálgatás helyett egyszerűen csak annyit mondok: örömmel jelentem, új könyvesbolt született.

Ameddig pedig ilyenekről hallunk, talán nem kell úgy féltenünk a könyveket. Főleg, ha olyan nem mindennapi könyvesboltról van szó, mint a három hete nyílt BOOKR. A Geopen kiadó első és egyetlen mintaboltja Budán a III. kerületben kapott helyet, hangulatos dekorációja és kreatív belső megoldásai pedig csak még hívogatóbbá teszik a város legújabb könyvlelőhelyét.

Már a hely berendezése is azt sugallja, hogy itt nem a kapkodás, a jövés-menés és a gyors vásárlás a cél. Az Ungár Fanni tervezte fiatalos belső tér inkább hasonlít egy extravagáns, vég nélküli kanapén olvasgatásra csábító, hangulatos nappalihoz, mint egy zsúfolt könyvesbolthoz.

A BOOKR kínálata is ehhez igazodik, a választék igen széles. A kiadó legnépszerűbb szerzői Murakami Haruki, John Grisam és Donna Leon, de azok számára, akik esetleg másra vágynak, gyermek- és ifjúsági könyvek, ismeretterjesztő és dokumentarista irodalom, albumok, művészeti és gasztronómiai könyvek is sorakoznak a polcokon. Mindezt akciókkal kiegészítve, mert mint mondják, igyekeznek megfizethető, elérhető könyveket kínálni. Újabb fontos szempont, ami mellett nem mehetünk el szó nélkül..

 

Folytatás a blogon..

 

 

Forrás: www.phenomenon.hu