Öten a mennyországban

Mitch Albom
Az Öten a mennyországban felkavaró, bűbájos és rabul ejtő történet, melyben a szerző úgy festi le és tárja elénk a mennyországot, mintha éppen az imént tért volna meg onnét.

Eddie a fő‘hő‘s háborús veterán aki tehetetlenül vergő‘dik értelmetlennek vélt élete kelepcéjében egy tengerparti vidámpark karbantartó részlegének művezető‘jeként. Ahogy a szórakoztató intézmény évrő‘l évre változik úgy változik vele együtt Eddie is: a hajdanvolt derűlátó fiatalemberbő‘l megkeseredett megcsontosodott öreggé. Napjaira a rutinmunka a magány és szomorúság nyomja rá a bélyegét.


Aztán egyszer éppen a 83. születésnapján egy véletlen balesetben meghal - miközben egy kislány életét próbálja megmenteni akire rázuhanni készül egy gondola. Eddie az utolsó pillanatban a kezében érzi a kislány kezét - azzal vége. Amikor a túlvilágon magához tér kiderül hogy a mennyország nem az éden pompás kertje hanem az a hely ahol az ember földi léte magyarázatot nyer méghozzá öt olyan személy által világíttatik meg akik ilyen-olyan szerepet játszottak az életében. Lehettek a közvetlen szerettei de akár távoli ismerő‘sök ső‘t idegenek is. Ez az öt ember sorra ráirányítja a reflektort Eddie életének összefüggéseire.


S ahogyan a történet a döbbenetes végkifejlet felé közeledik a fő‘szereplő‘ mind közelebb kerül a megválaszolandó és legfontosabb kérdéshez: vajon hő‘sies erő‘feszítés vagy teljes kudarc volt-e az élete? A válasz abból a forrásból érkezik amelybő‘l fő‘hő‘s és olvasó a legkevésbé számított rá és a reveláció erejével hat -akárha valóban a mennyországba engedne bepillantást.


Linkajánló:


http://konyvmolyok.blogspot.com/2010/09/mitch-albom-oten-mennyorszagban.html


http://olvasonaplo.blogter.hu/165631/mitch_albom_oten_a_mennyorszagban

Bolti ár: 2 290,00 Ft

Geopen ár: 1 832,00 Ft

-20% | 458,00 Ft kedvezmény

A kiadónál jelenleg
nem kapható
Személyes átvétel: Ingyenes
Pick Pack Pont: 3-5 nap 550 Ft
Házhozszállítás: 3-5 nap 990 Ft

Belelapozó: N/A

Eredeti cím: The Five People You Meet in Heaven

Fordító: Dezsényi Katalin

ISBN: 963957421x

Kiadás éve: 2004

Kötés: keménytábla, védőborító

Méret: 155 x 232 mm

Szerző: Mitch Albom

Terjedelem: 187 oldal