Hulló angyalok

Tracy Chevalier

1901 januárja. Egy nappal Viktória királynő halála után két család látogatja meg egymás mellett álló családi sírját egy divatos londoni temetőben. Az egyik síron az érzelgős angyalszobor, a másikon díszes urna áll.A Waterhouse család mélyen megsiratja az elhunyt királynő‘t és foggal-körömmel ragaszkodik a viktoriánus hagyományokhoz. A Coleman család arccal a modernebb társadalom felé fordul. Mindkét család legnagyobb bánatára életük visszavonhatatlanul összefűző‘dik mivel lányaik a sírkövek mögött örök barátságot kötnek.


A lányok lassacskán felnő‘nek és az új évszázad nagy változásokat hoz: a lovas kocsik helyét elfoglalják az autók a gázvilágítás helyett bekapcsolják a villanyt és Anglia a nyomasztó viktoriánus árnyak után egy napsugarasabb edwardiánus korszakra ébred. Ebben a légkörben történhet meg az hogy a szépséges Mrs. Coleman kissé nagyobb személyes szabadságot szakít magának amely azonban tragikus következményekkel jár és a Colemanek és Waterhouse-ok élete mindörökre megváltozik.


A Hulló angyalok két család megrendítő‘ történetének egy gyerekkori barátság intimitásainak a szexualitás ébredésének és az ember törékenységének leírása. Ugyanakkor korrajz is hiszen híven tolmácsolja a történelmi változásokat bemutatja a nő‘k jogaiért vívott harcot és könyörtelenül szembesít a hit alapkérdéseivel.


A Geopen Kiadónál megjelent művei:


Hulló angyalok, A hölgy és az egyszarvú, Ártatlanok, A kék szűz, Isten teremtményei, Leány gyöngy fülbevalóval, Az utolsó szökevény


Linkajánló:


Könyvmolyok - Hulló angyalok
Moly.hu - Hulló angyalok
Könyvek és Én - Hulló angyalok
Könyves Betüfüggő‘ - Hulló angyalok

Bolti ár: 2 490,00 Ft

Geopen ár: 1 992,00 Ft

-20% | 498,00 Ft kedvezmény

Személyes átvétel: Ingyenes
Pick Pack Pont: 3-5 nap 550 Ft
Házhozszállítás: 3-5 nap 990 Ft

Belelapozó: N/A

Eredeti cím: Falling Angels

Fordító: Kiss Marianne

ISBN: 9789639093539

Kiadás éve: 2003

Kötés: kartonált, ragasztott

Méret: 155 x 232

Szerző: Tracy Chevalier

Terjedelem: 365 oldal