Élő történelem
  • ISBN: 9789639093874
  • Eredeti cím: Living History
  • Kiadás éve: 2003
  • Méret: 160x235 mm
  • Terjedelem: 600 oldal
  • Borító: keménytábla, védőborító

Élő történelem

Hillary Rodham Clinton

3990 Ft
3192 Ft

Az Élő történelem egy bensőséges, eleven és inspiráló erejű visszaemlékezés – napjaink egyik rendkívüli asszonyát ismerheti meg benne az olvasó, és azt a kihívásokkal teli folyamatot, amelynek során elnyerte identitását és megtalálta saját hangját – nőként és az amerikai politikai élet meghatározó személyiségeként egyaránt. Hillary Rodham Clintont 2000-ben New York állam képviselőjeként beválasztották az Egyesült Államok Szenátusába.

 Hillary Rodham Clinton abban a korszakban nőtt fel, amikor az Egyesült Államokban nagyszabású társadalmi és politikai változások történtek. Neki is, mint sok más nőnek generációjából olyan lehetőségek adattak meg, amelyekről anyja vagy nagyanyja korosztálya még csak nem is álmodhatott. A saját útját járta egy ismeretlen területen – a változó idők szavát és a saját belső iránytűjét követve –, és egyesek számára jelkép lett, mások számára villámhárító. Egyszerre volt feleség, anya, ügyvéd és nemzeti jelkép.

 Megélte az Egyesült Államok nagypolitikai csatározásait a Watergate-től a Whitewaterig. Ő volt az első First Lady, aki kiemelkedő szerepet játszott az Egyesült Államok törvényhozásában. Fáradhatatlanul úton volt az országban, hogy népszerűsítse az egészségügyi reform kérdését, elősegítse az egyenlőséget a gazdaságban és az oktatásban, és segítse a gyermekeket és a családokat. Ezen túl bejárta a világot, hogy fellépjen a nők jogaiért, az emberi jogokért és a demokráciáért. Újrafogalmazta a First Lady-k szerepkörét, és – álláspontja szerint – segítette megmenteni az elnöki intézményt egy alkotmányellenes, politikailag motivált felelősségre vonástól.

 

Linkajánló

Hillary Rodham Clinton: Élő történelem - Olvaslak.hu

Nem elérhető

Kapcsolódó ajánlatok

Elgázolt szuverenitás
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft
WikiLeaks-akták - Julian Assange háborúja a titkosítás ellen
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft