A receptek mellett nagyszerű fotók segítenek a választásban és adnak ötleteket a tálaláshoz. Az évszakonként csoportosított receptek között lapozgatva számos jó tanácsra és technikai fogásra bukkanhatunk.
Az év bármely időszakát bármely napját ünnepivé varázsolhatjuk ha a természet gazdag tárházából könnyen elkészíthető finom ételekkel lepjük meg családunkat vagy vendégeinket. Olyan tavaszi különlegességekkel például mint a Borsókrémleves citromos tejszínnel a Sült báránycomb mentaszósszal az Erdeigomba ragu és a Fehércsokoládé hab eperrel; vagy olyan nyári kedvencekkel mint a Hosszúmetélt sárga paradicsommal és morzsával a Kardhalszelet mangóval és csípős avokádómártással a Csípős grillezett kukorica vagy a Szedres baracktorta. Aztán következnek az őszi finomságok a Tökleves pirított diós vajjal az Omlós lazac pikáns lencsével a Magvas piláf vörös áfonyával és fenyőmandulával valamint a Fejtetőre állított körtés mézeskalács; majd végül de nem utolsósorban az olyan szívmelengető téli csodák mint a Rákleves a Koronás sertéssült sült almával a Homár mandarinos-snidlinges vajjal és a Puliszkapuding borban párolt téli gyümölcsökkel.
A könyv bevezető oldalai részletesen bemutatják hogy mely évszakban mely hozzávaló a legfinomabb és hogyan válasszuk ki a legjobb minőségű legízletesebb darabokat. Lépésről lépésre követhetjük az ételek elkészítését és végül pazar fotók szemléltetik az egyes évszakokra jellemző zöldség- és gyümölcskínálatot.