Amennyiben szüretkor pikánsan fűszerezett egzotikus joghurtos pácban érlelt ürücombot szolgálunk fel grillezett padlizsánnal és édes koktélparadicsom-mártással vagy egy kettesben tervezett romantikus vacsorán osztrigát kínálunk csípős mandarinmártással s befejezésül megkoronázva a lakomát csokoládékrémet kandírozott rózsaszirommal egészen biztos hogy örömet szerzünk vele. Teadélutánra készíthetünk paradicsomos mozzarellás szendvicset és gyömbéres narancsos madeleine-t míg karácsonyestére endíviasalátát édesköménnyel és dióval hozzá pedig borsos-mustáros rostélyost.
Joyce Goldstein a híres séf és tanár ünnepi menüjavaslataival gazdagítja gasztronómiai jártasságunkat. Útmutatásai alapján játszva urai leszünk a konyhának és ötletei nyomán stílusossá tehetünk minden összejövetelt. Nem csupán a recepteket de a díszítésre vonatkozó elképzeléseket is látványos színes fotók szemléltetik.
Chuck Williams az ünnepi összejövetelek zökkenőmentes megszervezéséhez szolgál számos jó tanáccsal kezdve a vendégek meghívásától az italválaszték összeállításától egészen addig hogy mely ételek készíthetők el előre. Külön fejezeteket szentel az alaprecepteknek a húsok sütésének darabolásának szeletelésének. Lépésről lépésre vezeti be az olvasót a terítés a szalvétahajtogatás és a virágos asztaldíszítés rejtelmeibe illusztrált szójegyzékben ismerteti a főzéssel sütéssel kapcsolatos fogalmakat és ügyes fortélyokat.