Közel Istenhez

Pietro Tarallo
A szent helyek tisztelete a hagyományos népi kereszténység egyik legősibb megnyilvánulási formája, de a harmadik évezred új zarándokai is töretlen szenvedéllyel és áhítattal járják be a világot keresztülszelő ezernyi utat. Elérik a legtávolibb országokat is, megmászhatatlannak tűnő hegycsúcsokra kapaszkodnak fel, ismeretlen földeken vágnak át, szinte járhatatlan helyekre jutnak el. A zarándok nem csupán Istent és a szentséget keresi: elsősorban önmagát akarja újra megtalálni.

Ez a fajta spirituális keresés ő‘sidő‘k óta foglalkoztatja és lelkesíti az emberiséget. Az utazás érinti a kereszténység legszentebb helyeit Olaszországtól Európa többi részéig a Közel-Kelettő‘l Afrikáig Indiától Amerikáig. A szent helyek az emberiség több évszázados útjának nyomait ő‘rzik. Jelentő‘ségük legfő‘képp a belő‘lük sugárzó mély erő‘teljes vallásos szellemben rejlik.


A kegyelem misztikus légköre tölti be ezeket a tereket ahol a szellemi világ a földi világgal találkozik s az ember egy magasabb dimenzióval léphet kapcsolatba. Hívő‘k milliói számára még ma is fontos spirituális jelentést hordoznak de magukkal ragadják a nem hívő‘ket is vagy azokat akik csupán e helyek kulturális-művészeti örökségét csodálják. Ezeken a vidékeken érthetjük meg igazán az isteni üzenet mély miszticizmusát a zarándokhelyek felfedezéséhez vezető‘ út pedig varázslatos élményt nyújt. A lélek kalandja ez a léleké amely átkel idő‘n és téren mítoszok és legendák között bolyong a történelem és a hagyomány a természet és a művészet tájain egyfajta spirituális dimenziót keresve. Ez a dimenzió pedig annak a közösségi hitnek a kifejező‘dése amely mélyen gyökerezik a kereszténységben magukra ismerő‘ népek kultúrájában.


Énekelve a szélben táncoló zarándoklobogó alatt elindulunk! Elő‘ttünk ott magaslik roppant tömegével a hatalmas fenyő‘kkel borított Hargita. Esik az eső‘ de a nagyszülő‘ktő‘l tudjuk hogy az igazi zarándok számára nincs rossz idő‘! Csodálatos érzés ő‘seink útján menni hinni az egykedvű kis lépésekben melyek parányi kicsinységük ellenére mégis diadalmaskodnak a viharokon a magas hegyeken átvezető‘ zarándokútnak minden nehézségén. A zarándok érzi a minden tagját lassan uralma alá vevő‘ fáradságot de csodálattal azt is megtapasztalja ahogy a közösség lendületébő‘l erő‘t merítő‘ akarata uralkodik gyenge teste fölött. Kis lépéseivel legyő‘zi porból született maroknyi léte korlátait akarata az úr a fáradt test fölött. Haladunk és egyszer csak elhalkul a rózsafüzért mormoló zarándokcsoport ahogy a tető‘rő‘l lepillantunk a távoli völgyben magasló kegyhelyre. Látjuk amint lobogó zászlók alatt zarándokok kígyózó sorai mint földre borult napsugarak minden irányból ugyanoda szaporázzák lépteiket. Csodálatos érzés részese lenni a több százezres nagycsaládnak. És itt már nem a fáradt testet uraló akarat sorjázza lépteinket hanem a tisztaság a szépség az igazság a szentség utáni vágyunk. Egyek vagyunk a sok-sok névtelen zarándokkal egyetlen vágy vezérel megtisztultan célba érni és hagyni hogy testünket-lelkünket betöltse a hozzánk lehajló végtelen szeretet és jóság. Szemünkbő‘l könnyek folynak haladunk és tudjuk hogy végtelenül jól van minden ami van!


Induljon az ember Csíksomlyóra Szentkútra vagy Loretóba a keresztény világ bármely táján kialakult zarándokhelyeken hasonló élménnyel gazdagodik - ahogy ebbő‘l talán már az albumban összegyűjtött gyönyörű képek és a hiteles leírások is ízelítő‘t adhatnak.

Bolti ár: 9 900,00 Ft

Geopen ár: 7 920,00 Ft

-20% | 1 980,00 Ft kedvezmény

Kosárba
Személyes átvétel: Ingyenes
Pick Pack Pont: 3-5 nap 550 Ft
Házhozszállítás: 3-5 nap 990 Ft

Belelapozó: N/A

Eredeti cím: The Holy Sites of Christianity

Fordító: Todero Anna

ISBN: 9789639973169

Kiadás éve: 2010

Kötés: keménytábla, védőborító

Méret: 263 x 360 mm

Szerző: Pietro Tarallo

Terjedelem: 296 oldal