Mamma Lucia

Mario Puzo
Ez a könyv szeretetről, fájdalomról, szenvedésről, odaadásról, áldozatról, reménytelenségről, kilátástalan szegénységről, boldogságról és az ezerkilencszázhúszas, harmincas és negyvenes évek Amerikájáról szól. Az egyetlen országról, ahol „ a világ szerencsétlenségén a szegények meggazdagodhattak”.

Ez Mario Puzo A Keresztapa szerző‘jének második regénye amelynek hő‘snő‘je Lucia Santa azért jön az Újvilágba egy dél-olaszországi faluból mert tudja hogy lennie kell egy jobb életnek is.


De az az élet amely New Yorkban a Tizedik sugárút környékén vár rá még a legerő‘sebb asszonyt is megtörheti. Két tragikus házasság után hat gyerekkel akikrő‘l egyedül kell gondoskodnia már-már kilátástalan helyzetbe kerül. Nagy szegénységben tratja össze a családot ráadásul lobbanékony természetű lánya úgy akar élni és szeretni mint egy igazi amerikai legidő‘sebb fia pedig túlontúl közeli kapcsolatba kerül a maffiával. De Lucia Santa - feleség özvegy édesanya nagymama - hihetetlen méltósággal és bátorsággal állja a sors csapásait. "Amikor a Keresztapa kinyitotta a száját magamban én Lucia Santát hallottam: az ő‘ bölcsessége az ő‘ könyörtelensége szólalt meg minden szavában ugyanaz az elpusztíthatatlan szeretet érző‘dött a család és az élet iránt" - mondta Mario Puzo az édesanyjáról mintázott hő‘snő‘rő‘l az általa és számos kritikus által a legjobb regényének tartott Mamma Luciáról amelynek megrázó filmváltozata is nagy sikert aratott.


"Megrázó történet tökéletes stílus. Minden mondatának súlya van. Szerző‘je lehetett volna az olasz Malamud." - New York magazine


Linkajánló:


Könyvmolyok - Mamma Lucia


When Anaria Went to The Bookshop - Mamma Lucia recenzió


Moly.hu - Mamma Lucia


Magyar Narancs - Látlak Amerika


Sorolvasó - Mamma Lucia recenzió


 


 

Bolti ár: 2 990,00 Ft

Geopen ár: 2 392,00 Ft

-20% | 598,00 Ft kedvezmény

A kiadónál jelenleg
nem kapható
Személyes átvétel: Ingyenes
Pick Pack Pont: 3-5 nap 550 Ft
Házhozszállítás: 3-5 nap 990 Ft

Belelapozó: N/A

Eredeti cím: The Fortunate Pilgrim

Fordító: Wertheimer Gábor

ISBN: 9789639765078

Kiadás éve: 2007

Kötés: keménytábla, védőborító

Méret: 155 x 232 mm

Szerző: Mario Puzo

Terjedelem: 376 oldal