A. L. Kennedy

A. L. Kennedy

A.L. Kennedy Skócia egyik legfelkapottabb írója, pontosabban írónője, mert nevének kezdőbetűi szerint Alison Louise Kennedyről van szó, aki az 1990-es években hazájában nagy sikert aratott Hát boldog vagyok - So I am Glad című regényével. A könyv 2005-ben magyarul is megjelent, és ebből az alkalomból Kennedy ellátogatott Magyarországra. Az 1965-ben született írónő novellásköteteiért és regényeiért Skóciában több rangos irodalmi elismerést is kapott, emellett Paradise: A Paradicsom (2004.) című regénye fölkerült a szakértők szerint is hitelesnek ítélt Minden idők Száz Legjobb Skót Könyve elnevezésű listára, olyan illusztris művek (és írók) közé, mint a Rob Roy Walter Scott-tól, az 1984 George Orwell-től vagy a napjainkban népszerű Harry Potter és a Bölcsek Köve J. K. Rowlingtól.

2007-ben megnyerte a Lannan irodalmi díjat, Day (magyarul Day háborúja) című regényéért pedig ugyanebben az évben számos elismerést is kapott, egyebek között a rangos Costa Book díjjal tüntették ki.

A. L. Kennedy jellegzetes fanyar humorával, máskor megindító vagy meghökkentő stílusával tűnik ki. Glasgowban él, kreatív írást tanít az egyetemen, rendszeresen fellép mint stand-up humorista, irodalmi események résztvevője. 2011 januárja óta a glasgowi egyetem rektorjelöltje.

Nálunk is kapható könyvei

Day háborúja
Teljes ár: 3490 Ft
Aktuális ár: 2792 Ft