Ann Brashares

Ann Brashares

Washington D.C. környékén, a marylandi Chevy Chase-ben született és nevelkedett 3 bátyjával együtt. A Columbia Egyetemhez tartozó new yorki Barnard College-ban tanult filozófiát. Azt tervezte, hogy továbbtanul, s hogy megszerezze a tandíjra valót, egy kiadónál kezdett dolgozni. Munkáját annyira megszerette, hogy nem foglalkozott többé a tanulás gondolatával. New Yorkba költözött és sok éven át dolgozott kiadóként.

2001-ben jelent meg első ifjúsági regénye, melyet 5 éven belül újabb 3 folytatás követett. A magyarul Négyen egy gatyában címmel megjelent első könyvből 2005-ben film készült a Warner Brothers-nél.

„Nem igazán azért írok, hogy tanítani próbáljak. Én csak történeteket akarok mesélni olyan őszintén és rokonszenvesen, ahogy csak tőlem telik, aztán a gondolatforgácsok a helyükre kerülnek” – nyilatkozta.

Férjével,Jacob Collins portréfestővel még egyetemista korukban, a könyvtárban ismerkedtek meg. Collins titokban lerajzolta a lányt. Ma Brooklynban élnek, három gyermekük Sam, Nathaniel és Susannah.

Nálunk is kapható könyvei