Cheryl Forberg

Cheryl Forberg

A szerző James Beard díjas szakács, dietetikus, a New York Times és a Washington Post bestseller szerzője és táplálkozási tanácsadója. Egyike azon kevés professzionális szakácsoknak Amerikában, akik dietetikus végzettséggel is rendelkeznek.
Szakács képesítést a California Culinary Academy-n szerzett San Franciscoban, majd Európába ment gyakorlatot szerezni. Tanulmányútjának szakmai csúcsa a strasbourgi Champagne Étterem volt, ennek alapján választották be aztán Wolfgang Puck új éttermének kezdő csapatába.
Munkája közben érdeklődése az egészséges táplálkozás felé fordult. Diplomát szerzett Berkeley-ben, mint dietetikus, és kutatott a Cedars Sinai Medical Center-ben Los Angelesben.
Sokoldalú ismereteit sikerrel integrálva, tudományos háttérrel alkotott recepteket az egészséges életmód népszerűsítése érdekében. Világos és tömör formában megírt receptjei könnyen követhetők még kezdők számára is.
Társszerzője a Nagy Fogyás program étkezési tervének. Szerepe, hogy segítsen a túlsúlyos embereknek áttérni az egészséges életmódra.

Tizenegy könyv szerzője, illetve társszerzője és különböző magazinokban is publikál egészség megőrzési és betegségmegelőzési témákban.

Nálunk is kapható könyvei