Glenn Cooper

Glenn Cooper

Glenn Cooper – amerikai író, forgatókönyvíró, producer. New Yorkban nőtt fel, a Harvardon szerzett diplomát régészet szakon, majd elvégezte a Tufts Orvosi Egyetemet is. A Massachusetts állambeli biotechnológiai vállalatnak, a mára 300 főt alkalmazó CEO-nak az elnöke, saját produkciós vállalkozása: a Lascaux Pictures.

Első filmje, a Long Distance című thriller a 2005-ös Tribeca Filmfesztiválon debütált, és az Egyesült Államokon kívül 30 országban került terjesztésre – kereskedelmi siker lett.

Első regénye a Holtak könyvtára (Libary of the Dead/Secret of the Seventh Son) 2009-ben jelent meg, és egyből nemzetközi bestsellerré vált, csak az angol változat 700 ezer példányban fogyott el. Több mint 25 nyelvre fordították le, köztük portugálra, spanyolra, románra, dánra, németre, olaszra, norvégre, szlovákra, törökre és persze magyarra. Kiadásra vár az albán, bolgár, katalán, cseh, francia, görög, lett, holland, orosz, lengyel, szlovén, szerb és thai fordítás is.

Második kötete a Book of Soul 2010 tavaszán jelent meg, s már most olvasható az angol mellett német kiadásban, valamint mindazon a nyelven kiadják majd, amelyeken az első kötet is megjelent. A Holtak könyvtárából megismert Will Piper története tovább bonyolódik: a nyomozó az angol és amerikai kormányzati szerveknek ellenszegülve a holtak könyvei után veti magát, s irodalmi fejtőrökbe botlik Shakespeare, Kálvin és Nostradamus nyomán.

Harmadik könyve, a The Tenth Chamber 2010 őszén jelent meg. Egy irodalomtörténész és egy régész fog össze benne, hogy egy 14. századi leírás alapján megfejtsen egy prehistorikus időkből származó festményt egy barlang falán, közben „véletlenszerű” balesetek következtében csak úgy hullnak körülöttük az emberek… Mit rejt a barlangrajz, s vajon mit rejt a titokzatos tizedik kamra?

Nálunk is kapható könyvei

Holtak könyvtára
Elfogyott
Lelkek könyve
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft