John Banville

John Banville

A kortárs ír szépirodalom kitűnő képviselője, John Banville 1945-ben született Írországban. Tizennegyedik regénye, A tenger megkapóan szép prózájával, nyelvi virtuozitásával méltán érdemelte ki 2005-ben a rangos Man Booker-díjat, amelynek korábbi kitüntetettjei között szerepel William Golding, Salman Rushdie, J. M. Coetzee, Kazuo Ishiguro vagy V. S. Naipaul.

A francia Goncourt-díjhoz hasonló The Man Booker Prize Nagy-Britannia legjelentősebb irodalmi elismerése. A kitüntetést Tom Maschler kiadó kezdeményezésére a Booker élelmiszeripari vállalat alapította. A jelenleg ötvenezer fonttal járó díjat Nagy-Britannia, Írország és a Brit Nemzetközösség legjelentősebbnek ítélt írója kaphatja meg előző évi teljesítménye alapján.

2011-ben az ír John Banville, A tenger és a Végtelenek írója kapta a nagy presztízsű Franz Kafka-díjat. Az elismerést a prágai székhelyű Franz Kafka Társaság adományozza azoknak az íróknak, akiknek munkái minden olvasóhoz szólnak származásra, állampolgárságra, illetve kultúrára való tekintet nélkül.

Nálunk is kapható könyvei

A tenger
Teljes ár: 3690 Ft
Aktuális ár: 2952 Ft