Behálózott élet
  • ISBN: 9789635161461
  • Eredeti cím: 刘震云《吃瓜时代的儿女们》
  • Kiadás éve: 2023
  • Méret: 130x200 mm
  • Terjedelem: 376 oldal
  • Borító: Kartonált
  • Fordító: Zombory Klára

Behálózott élet

Liu Zhenyun

3990 Ft
3192 Ft

„A kínai írók hozzáállása a tragédiához kissé szokatlan. Humoros és megbocsátó. Szatirikus és elnéző. Komédiát csinálunk belőle. A tragédiában benne van a komédia. A komédiában benne van a bánat” – foglalja össze írói hitvallását Liu Zhenyun kortárs kínai író. Hogy mennyire pontosan fogalmaz, bizonyság rá a Netkukkolók című regénye. Bohózatba illő, szatirikus novellafüzér ez a testvéri odaadásról, a szexuális kizsákmányolásról, a kormánytisztviselők körében eluralkodó korrupcióról, a hatalmukkal visszaélő helyi és országos vezetőkről, üzletemberekről, rendőrökről, minden hájjal megkent jósról, túlélésért küzdő, hiszékenységükben kiszolgáltatott kisemberekről. S történik mindez többé-kevésbé ágyban és ágy körül, terített asztalnál vagy épp a szabad ég alatt töltött éjszaka az utcán.

„Ha létezik is véletlen, ne tekintsd véletlennek” – üzeni mottójával a szerző, aki néhol zavarba ejtően naturalista részletekkel megtűzdelt látleletet kínál tanulmányozásra, amelynek segítségével az olvasó közelebb kerülhet a mai Kína megismeréséhez és megértéséhez.

Liu Zhenyun (Liu Csen-jün) a 80-as évek közepén újjáéledő kínai irodalom egyik erőteljes irányzatának meghatározó alakja, hazájában és világszerte elismert kínai író, forgatókönyvíró. A Kínában legrangosabbnak számító Mao Dun-díj és a Francia Köztársaság Művészeti és Irodalmi Lovagi Érdemrendje birtokosa. Több művéből készült film és televíziós sorozat, amelyek számos díjat nyertek. A Nem vagyok én Aranylótusz című regénye szintén a Geopen Könyvkiadó gondozásában jelent meg magyarul.

Nem elérhető

Kapcsolódó ajánlatok