Közel Istenhez
  • ISBN: 9789639973169
  • Eredeti cím: The Holy Sites of Christianity
  • Kiadás éve: 2010
  • Méret: 263x360 mm
  • Terjedelem: 296 oldal
  • Borító: keménytábla, védőborító

Közel Istenhez

Pietro Tarallo

9900 Ft
7920 Ft

Ez a fajta spirituális keresés ősidők óta foglalkoztatja és lelkesíti az emberiséget. Az utazás érinti a kereszténység legszentebb helyeit Olaszországtól Európa többi részéig a Közel-Kelettől Afrikáig Indiától Amerikáig. A szent helyek az emberiség több évszázados útjának nyomait őrzik. Jelentőségük legfőképp a belőlük sugárzó mély erőteljes vallásos szellemben rejlik.

A kegyelem misztikus légköre tölti be ezeket a tereket ahol a szellemi világ a földi világgal találkozik s az ember egy magasabb dimenzióval léphet kapcsolatba. Hívők milliói számára még ma is fontos spirituális jelentést hordoznak de magukkal ragadják a nem hívőket is vagy azokat akik csupán e helyek kulturális-művészeti örökségét csodálják. Ezeken a vidékeken érthetjük meg igazán az isteni üzenet mély miszticizmusát a zarándokhelyek felfedezéséhez vezető út pedig varázslatos élményt nyújt. A lélek kalandja ez a léleké amely átkel időn és téren mítoszok és legendák között bolyong a történelem és a hagyomány a természet és a művészet tájain egyfajta spirituális dimenziót keresve. Ez a dimenzió pedig annak a közösségi hitnek a kifejeződése amely mélyen gyökerezik a kereszténységben magukra ismerő népek kultúrájában.

Énekelve a szélben táncoló zarándoklobogó alatt elindulunk! Előttünk ott magaslik roppant tömegével a hatalmas fenyőkkel borított Hargita. Esik az eső de a nagyszülőktől tudjuk hogy az igazi zarándok számára nincs rossz idő! Csodálatos érzés őseink útján menni hinni az egykedvű kis lépésekben melyek parányi kicsinységük ellenére mégis diadalmaskodnak a viharokon a magas hegyeken átvezető zarándokútnak minden nehézségén. A zarándok érzi a minden tagját lassan uralma alá vevő fáradságot de csodálattal azt is megtapasztalja ahogy a közösség lendületéből erőt merítő akarata uralkodik gyenge teste fölött. Kis lépéseivel legyőzi porból született maroknyi léte korlátait akarata az úr a fáradt test fölött. Haladunk és egyszer csak elhalkul a rózsafüzért mormoló zarándokcsoport ahogy a tetőről lepillantunk a távoli völgyben magasló kegyhelyre. Látjuk amint lobogó zászlók alatt zarándokok kígyózó sorai mint földre borult napsugarak minden irányból ugyanoda szaporázzák lépteiket. Csodálatos érzés részese lenni a több százezres nagycsaládnak. És itt már nem a fáradt testet uraló akarat sorjázza lépteinket hanem a tisztaság a szépség az igazság a szentség utáni vágyunk. Egyek vagyunk a sok-sok névtelen zarándokkal egyetlen vágy vezérel megtisztultan célba érni és hagyni hogy testünket-lelkünket betöltse a hozzánk lehajló végtelen szeretet és jóság. Szemünkből könnyek folynak haladunk és tudjuk hogy végtelenül jól van minden ami van!

Induljon az ember Csíksomlyóra Szentkútra vagy Loretóba a keresztény világ bármely táján kialakult zarándokhelyeken hasonló élménnyel gazdagodik - ahogy ebből talán már az albumban összegyűjtött gyönyörű képek és a hiteles leírások is ízelítőt adhatnak.

Kosárba

Kapcsolódó ajánlatok