Numerátorok
  • ISBN: 9789639765979
  • Eredeti cím: The Numerati
  • Kiadás éve: 2009
  • Méret: 185x235 mm
  • Terjedelem: 264 oldal
  • Borító: keménytábla védőborítóval

Numerátorok

Stephen L. Baker

3500 Ft
2800 Ft

Minden áldott nap adatok tömkelegét állítjuk elő magunkról pusztán azáltal hogy a modern és digitális világban éljük életünket: klikkelünk a internetes oldalakon vásárolunk vagy eladunk a Vaterán vagy az e-Bayen bankkártyánkkal fizetünk elektronikus kérdőíveket töltünk ki vagy éppen mobiltelefonunkról hívjuk ismerősünket. Olyan cégek mint a Google vagy a Yahoo! havonta átlagosan 2500 adatot gyűjtenek össze Rólad rólam és mindenkiről.

Kinél vannak ezek az adatok? Kihez kerülnek és ők mit csinálnak vele? A könyv írója Stephen Baker ezeket a kérdéseket teszi fel a Numerátorokban és fantasztikus betekintést nyújt a ránk váró új világba - és az azt irányító emberek gondolkodásába.

A numerátorok egy matematikusokból és statisztikusokból álló elit alakulat amely elképesztő eszközökkel és technikákkal rágja át magát halomnyi személyes adatunkon személyiségtérképet készít és ennek alapján jövőbeni viselkedésmintákat állít fel rólunk mindennapi vásárlókról szavazó állampolgárokról vagy éppen kórházban ápolt betegekről.

Beszivárogtak életünk minden területére hogy minél tökéletesebben elemezhessenek bennünket. Hogy aztán ezeket az elemzéseket felhasználva a gyártók és szolgáltatók számunkra még tökéletesebb termékeket állíthassanak elő vagy a szimpátiánkért versenyző politikusok számunkra még szimpatikusabb ígéreteket fogalmazhassanak meg. A numerátorok persze nemcsak ellenünk hanem értünk is dolgozhatnak: betegségeket diagnosztizálhatnak mielőtt a tüneteket tapasztalnánk vagy éppen segíthetnek megtalálni lelki társunkat.

Linkajánló

Tuti könyvek hosszú estékre - fn.hu Egy nehézfelfogású zseniről - Népszabadság Online


Nem elérhető

Kapcsolódó ajánlatok

WikiLeaks-akták - Julian Assange háborúja a titkosítás ellen
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft
Az igazi Jack Ma
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft