Takáts Márton művészeti album (monográfia)
  • ISBN: 9789639973282
  • Kiadás éve: 2010
  • Méret: 235x265 mm
  • Terjedelem: 126 oldal
  • Borító: keménytábla

Takáts Márton művészeti album (monográfia)

Takáts Márton

4990 Ft
3992 Ft

A gyerekszoba és az erős egyéniség lehet az oka hogy Takáts Márton a kezdetektől fogva tökéletesen szuverén személyiségként működik - itt most annak kellene következnie hogy - a kortárs magyar művészeti szcénában de valójában kicsit azon kívül. Merthogy a kezdetektől fogva merte kívül helyezni magát a hazai képzőművészeti életen nem akart trendi lenni nem követett intellektuális divatokat nem akart mindenáron kiállítani ösztöndíjért pályázni és egészen egyéni életformájához éppúgy hozzátartozott hogy egy év alatt készült grafikáit a nyári párizsi szajna-parti képzőművészeti vásáron adta el minthogy rajzot tanít vagy saját örömére Keith Jarrett-et zongorázik. Kezdő lépésként nem kereste körbejárta vagy megkérdőjelezte hanem megteremtette identitását önazonosságát. Magyarán egy önálló szellemi-virtuális világot épített fel - elsőként a grafikában azon belül is a rézkarc médiumában merthogy 1995-ben éppen a Képgrafika tanszéken fejezte be tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Főiskolán.

A családi elvárásokból következhetett hogy tökéletes technikai-szakmai tudásra is törekedett s valóban szuverén univerzuma felépítésével párhuzamosan 16 év kemény munkájával olyan klasszikusokkal mérhető rajzi tökélyre sokszorosító grafikai tudásra tett szert ami a nemzetközi piacon is párját ritkítja.

A technikai tökéletesítéshez és az önmeghatározáshoz edzőmesterként a 18. század legjelentősebb rézkarcolóját Giovanni Battista Piranesit (1720-1778) választotta aki már a modern ember szemével látott de kezében még benne volt a klasszikus művészet technikai tudása s aki a "magas művészet" az arisztokratikus festészet helyett már a modern populáris sokszorosított grafika műfajában működött.

Linkajánló

Takáts Márton festményei A szerző rövid életrajza - Kogart Galéria


Kosárba

Kapcsolódó ajánlatok

Elegáns otthon
Teljes ár: 5900 Ft
Aktuális ár: 4720 Ft
Bohus - Nagy T. Katalin
Teljes ár: 6990 Ft
Aktuális ár: 5592 Ft
Tibetben az úri zsiványok földjén
Teljes ár: 8990 Ft
Aktuális ár: 7192 Ft
Klasszikus elegancia
Teljes ár: 6900 Ft
Aktuális ár: 5520 Ft
Empire
Teljes ár: 5990 Ft
Aktuális ár: 4792 Ft