WikiLeaks-akták - Julian Assange háborúja a titkosítás ellen
  • ISBN: 9789639973350
  • Eredeti cím: WikiLeaks: Inside Julian Assange's War on Secrecy
  • Kiadás éve: 2011
  • Méret: 135x216 mm
  • Terjedelem: 438 oldal
  • Borító: kartonált

WikiLeaks-akták - Julian Assange háborúja a titkosítás ellen

David Leigh

3990 Ft
3192 Ft

Internetes Messiás vagy kiberterrorista? Információs szabadságharcos vagy szexbűnök elkövetője? Ki az az ember aki a történelem eddigi legnagyobb kiszivárogtatása mögött áll? Julian Assange egyike a legkülönösebb figuráknak akikből valaha világszerte ismert celebritás lett. Találmánya a WikiLeaks és Assange szerepéről odáig fajult hogy amerikai politikusok a meggyilkolására szólítottak fel. David Leigh és Luka Harding a Guardian díjnyertes újságírói központi szerepet játszottak abba hogy a WikiLeaks és öt a világ legismertebb orgánumai közé számító lap közösen publikált válogatást a leleplező oldal által megszerzett több mint 250 ezer amerikai diplomáciai táviratból valamint a sok százezer afgán és iraki titkosított hadinaplóból. Assange-ről és a WikiLeaksről sokan és sokat írtak már. Leigh és Harding a Guardian oknyomozó csapatával együtt azonban eddig ismeretlen terepre viszi az olvasót.

2010. május - Letartóztatják Bradley Manning amerikai katonát azzal gyanúsítják hogy milliónyi titkos dokumentumot adott tovább a WikiLeaksnek.

2010. július - Az afgán hadinaplók közlése leleplezi az amerikai hadsereg speciális gyilkos osztagait.

2010. október - Az iraki dokumentumok felfedik a kínzásokat és a civilek meggyilkolását.

2010. november - Több mint 250 ezer titkos diplomáciai távirat kiszivárogtatása világméretű felhördülést kelt.

2010. december - Londonban letartóztatják Assange-t a Stockholmban állítólagosan elkövetett szexuális bűnök vádjával.

2011. február - A házi őrizetben élő Assange svédországi kiadatását rendeli el egy londoni bíróság. Fellebbviteli döntés júliusban.

2011. április - Guantánamói kihallgatási jegyzőkönyveket hoz nyilvánosságra a WikiLeaks.

2011. május - Oszama bin Ladent megölik Pakisztánban az akció megerősíti a korábban közreadott WikiLeaks-dokumentumokat a pakisztáni titkosszolgálat szerepéről.

Vajon lesz-e folytatás? Mit hoz a jövő Assange-nak fenyegeti-e amerikai börtön vádat emel-e a titokban összeült nagy esküdtszék a szigorúan őrzött Manning ellen? Egyáltalán mi lesz a WikiLeaks sorsa? Megválaszolhatatlan kérdések mint ahogy e történettel kapcsolatban is sok nyitott kérdés maradt. De a WikiLeaks sztori éppen azt mutatja: előbb vagy utóbb megérkeznek a válaszok.

A Geopen Könyvkiadó a Magyarországgal foglalkozó táviratokból külön válogatást fűzött a könyvhöz.

Linkajánló

Veszélyes vagyok achtung és????? - hvg.hu A Wikileaks-akták és a magyar titkok - 168 óra online A nagy kiszivárogtatási hadművelet - Népszava online Linkeljetek - Népszabadság Online WikiLeaks-akták - Julian Assange háborúja a titkosítás ellen - Moha Online Julian Assange az új David Bowie - Index.hu Nyilvános mind a negyedmillió távirat - Népszabadság online Szellem a palackból: WikiLeaks-akták - Olvasóterem Ki ellen is? - WikiLeaks-akták - Julian Assange háborúja a titkosítás ellen - Filmtekercs Fényportál


Kosárba

Kapcsolódó ajánlatok

A király hálószobája - Mérgezések kora 2.
Teljes ár: 3490 Ft
Aktuális ár: 2792 Ft
Az igazi Jack Ma
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft