Anthony Capella

Anthony Capella

A Nagy-Britanniában élő szerző szellemes, pikáns, érzéki megközelítésben meséli el hol a távoli, hol a közelmúlt történelmi környezetébe ágyazott történeteit.

Anthony Capella az afrikai Ugandában született 1962-ben. Első regénye, a Szerelem étke 19 nyelven jelent meg, egyebek közt magyarul is. A szerző írásai elválaszthatatlanok a gasztronómiától, regényeit áthatja a kulinária és az azzal összefonódó érzékiség.
Capella egy irodalmi ínyenc, aki céljául tűzte ki, hogy a könyvei révén érzéki örömökhöz juttatja olvasóit. Saját bevallása szerint hedonista és szívesen ír az érzékiségről, de soha nem csak önmagáért: fontos a kerettörténet, ami körülöleli azt, különben unalmas lenne, csak érzéki dolgokat olvasni. Egy-egy könyvéhez alapos kutatásokat végez. Az etióp kávékat szereti a legjobban, ott az Európából ismert borvidékekhez hasonlóan „kávévidékek” léteznek, melyek termését ízről meg lehet különböztetni. Biztos nem véletlen, hogy saját honlapján kedvenc ételeiről is szívesen kérdezik olvasói.

Nálunk is kapható könyvei

A jégkirálynő
Elfogyott