Jonathan Alter

Jonathan Alter

Amerikai újságíró, író, médiakritikus, aki 28 éven át volt a Newsweek kolumnistája és vezető szerkesztője, az NBC és a CNBC tudósítója, rádiókommentátor. Öt elnököt és hét választási kampányt élt át, szerzője két New York Times bestsellernek: a Meghatározó pillanat és az Ígéret – az Év Könyve lett.
2008-ban tette közzé az amerikai politikai és kulturális életről, az emberekről 20 év alatt írott, összegyűjtött cikkeit A sorok között címmel. Politikai írás témakörben több díjat nyert, pl. a vezércikkek közötti első díjat Az élet 9/11 után című cikkével.
A Harvardon diplomázott, díszdoktori címet adományozott neki a Connecticut Állami Egyetem, tiszteletbeli diplomát az Utica College és Montclair Állami Egyetem.

Nyíltan írt saját rákbetegségéről, harcol a felnőttek őssejt transzplantációjának engedélyezéséért. Több cikkében foglalkozott az iraki háborúból visszatért veteránok problémáival. Két alapítvány vezetésében is tevékenykedik, például a Bluecardfund-ban, mely a holokauszt túlélőket segítő nemzeti zsidó szervezet.

Feleségével Emily Lazar-ral és három gyermekükkel a New Yersey-beli Montclair-ben él, jelenleg a Bloomberg Review vezető rovatvezetője.

Nálunk is kapható könyvei