Az ígéret / Obama első elnöki éve
  • ISBN: 9789639973213
  • Eredeti cím: The Promise - President Obama, Year One
  • Kiadás éve: 2010
  • Méret: 152x232 mm
  • Terjedelem: 600 oldal
  • Borító: kartonált, ragasztott

Az ígéret / Obama első elnöki éve

Jonathan Alter

3900 Ft
3120 Ft

Change We Can Believe In - hangzott Obama választási jelszava és az amerikai választók többsége hinni akart a változásban. A nagy ígéretet azonban az első pillanattól próbára tette az egész amerikai és világgazdaság összeomlásával fenyegető válság és az egyre kilátástalanabbá váló afganisztáni háború. Obama mindeközben - legközelebbi munkatársainak óvása ellenére - belevágott egy történelmi jelentőségű egészségbiztosítási reformba is. Az ígéret szerzője három kérdést tesz fel.

Az első kérdés: Mi történt?

Interjúk százai és fehér házi bizalmas dokumentumok áttanulmányozása révén Alter egyedülálló - és élvezetes - betekintést nyújt nemcsak Obama első évének eseményeibe hanem az amerikai politika mechanizmusába egy a mienktől hol alapvetően eltérő hol megdöbbentően hasonló politikai kultúrába. A magyar olvasó eligazodását a fordító jegyzetei segítik.

A második kérdés: Milyen ember és milyen politikus?

Állítja hogy "soha még ilyen keveset nem tudtunk valakiről akit ennyire behatóan figyeltek". Obamához és környezetéhez való közelségét hasznosítva ír vezetői stílusáról és a magánemberről elemzi vérmérsékletét és döntéshozatali módját.

A harmadik kérdés a legnehezebb: Mennyire tette jól a dolgát?

Alter nem titkolja hogy drukkol Obamának; beszámolójából egy rendkívüli intelligenciájú ember és egy nagy formátumú politikus képe bontakozik ki. Ugyanakkor a könyvében 2010. márciusáig követett események alapján súlyos kételyeket is megfogalmaz az Obama-ígéret beváltásával - beválthatóságával kapcsolatban.

Linkajánló

Az ígéret: Obama első elnöki éve - Olvasóterem Egy szeptemberi délután - Népszabadság Online Jonathan Alter: Az ígéret - Obama első elnöki éve - Olvaslak.hu

Nem elérhető

Kapcsolódó ajánlatok

Bartleby és társai
Teljes ár: 2990 Ft
Aktuális ár: 2392 Ft
WikiLeaks-akták - Julian Assange háborúja a titkosítás ellen
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft
Beck utolsó nyara
Teljes ár: 3490 Ft
Aktuális ár: 2792 Ft
Szputnyik, szívecském!
Teljes ár: 4490 Ft
Aktuális ár: 3592 Ft
A kormányzó halála II. Változó metaforák
Teljes ár: 5990 Ft
Aktuális ár: 4792 Ft