Egyes szám első személy
  • ISBN: 9789635160945
  • Eredeti cím: First Person Singular
  • Kiadás éve: 2021
  • Méret: 130x205 mm
  • Terjedelem: 240 oldal
  • Borító: Keménytábla, védőborító
  • Fordító: Mayer Ingrid

Egyes szám első személy

Murakami Haruki

4290 Ft
3432 Ft

Az Egyes szám, első személy ezúttal nem száraz nyelvtani kategória, hanem Murakami Haruki új novelláskötetének sokatmondó címe. Nyolc remekbe szabott történetet rejt egyes szám első személyben elmesélve. A meg nem nevezett narrátor magányos, már nem fiatal ember, aki hol nosztalgikusan tekint vissza a gyerekkorára, fiatalságára és felnőtté válására, rég elillant kapcsolatokon, szerelmeken, veszteségeken, halálon merengve, máskor bizarr történetet mond el úgy, mintha magától értetődő valóság lenne. S hogy ez az elbeszélő maga a szerző-e, vagy valaki más, azt döntse el az olvasó, miközben elmerül a különös hangvételű, hol bölcs, hol szeszélyes, finom érzékletességgel megírt történetekben, amelyekből persze nem hiányzanak a világhírű japán íróra jellemző csavarok sem.

Vannak szerzők, akik tükröt tartanak a világnak, Murakami Haruki írásaiban a tükör kaput nyit a mögötte rejlő talányos univerzumra. Hogy hol is van pontosan ez a titkos tartomány? Bennünk, emberekben, az életünkben, múltunkban, jelenünkben, emlékeinkben, álmainkban és vágyakozásainkban. Vagy ahol megtaláljuk, ezt is ránk bízza, ahogy szokta.


A Geopen Kiadónál megjelent művei:
Szputnyik, szívecském!, Kafka a tengerparton, A határtól délre, a naptól nyugatra, Birkakergető nagy kaland, Világvége és a keményre főtt csodaország, Norvég erdő, Kurblimadár krónikája, Tánc, tánc, tánc, 1Q84 trilógia, Miről beszélek, amikor a futásról beszélek, A színtelen Tazaki Cukuru és zarándokévei, Köddé vált elefánt, Férfiak nő nélkül, Hallgasd a szél dalát / Flipper, 1973, Sötétedés után, Különös könyvtár, A kormányzó halála I. Láthatóvá váló ideák, A kormányzó halála II. Változó metaforák, Egyes szám első személy

Kosárba

Kapcsolódó ajánlatok

A kék ruhás lány
Teljes ár: 2890 Ft
Aktuális ár: 2312 Ft
Földből vétettünk
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft
A fellebbezés
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft
Beethoven gyermek CD
Teljes ár: 2190 Ft
Aktuális ár: 1752 Ft
Calico Joe
Teljes ár: 3990 Ft
Aktuális ár: 3192 Ft